Saç BakımıSaç BoyamaSaç KesimiSaç ModelleriSaç Rengi

Saç Maskesi Nasıl Kullanılır

Saçlarınıza bakım yapmayı keyifli hale getirmek isteyenlerin en çok tercih yol saç maskeleridir. Saç maskesi yapmayı alışkanlık haline getirmeyi başardığınız zaman bu ritüel size sadece fiziksel değil, ruhsal olarak da iyi dönüşler sağlayacaktır.

Saçları nemlendirmek ve onarmak için uygulanan saç maskeleri sizden sadece on dakikanızı alacaktır. Bu yazımızda saç bakımının en keyifli yolu olan bu saç maskelerinden bahsedeceğiz. Saç maskeleri hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu yazımızda olacaktır. Haydi, o zaman başlayalım.

Saç Maskesi Nedir

Saç Maskesi Nedir
Saç Maskesi Nedir

Saç maskesi, saçlara bakım yapmaya, nemlendirmeye, onarmaya ve ihtiyacı olan hacmi vermeye yarayan bakım ürünüdür.

Saç maskesi saçın; toz, rüzgar, güneşin oluşturabileceği zararlı ışınlar, hava kirliliği, deniz suyu, saçın çok sayıda işleme ve ısıya maruz kalması gibi nedenlerden dolayı aldığı zararı azaltmaya yardımcı olur. Saça ihtiyacı olan nemi geri kazandırır.

Saç Maskesi Ne Zaman Kullanılmalı?

Saç Maskesi Ne Zaman Kullanılmalı
Saç Maskesi Ne Zaman Kullanılmalı

Saç kreminin daha yoğun bir hali olan saç maskeleri saçlara yüksek oranda nem takviyesi yapar. Haftada 1-2 kere uygulayacağınız bu bakım saçlarınızı nemlendirir, onarır ve besler.

Saçlar da belirli dönemlerde kuruyabilmektedir. Kuruyan bu saçlar ise mat ve cansız görünüp canınızı sıkabilir. Saçın ihtiyacı olan nem desteğini ise saç maskeleri ile sağlamak oldukça kolaydır.

Haftada 1-2 kez saç maskesi kullanmak yeterli bir ölçü olacaktır. Daha fazla kullanılması takdirde saçlarınız yoğun nem takviyesinden dolayı yağlanma sorunu yaşayabilir.

Saç Maskesi Islak Saça Mı, Kuru Saça Mı Kullanılır?

Saç Maskesi Islak Saça Mı, Kuru Saça Mı Kullanılır
Saç Maskesi Islak Saça Mı, Kuru Saça Mı Kullanılır

Duş sırasında saçınızın şampuanlama işlemini bitirdikten sonra duruladığınız saçlarınıza uçlarından başlayarak saç derisine uygulamadan; saç boylarına ve uç kısımlarına saç maskesini yavaş yavaş uygulayabilirsiniz.

Eşit bir şekilde saç maskesini dağıtmanız oldukça önemlidir. En az bir 5 dakika bekledikten sonra saçlarınızı tamamen maske kalmayana kadar durulamalısınız.

 

Saç Maskesi Saç Diplerine Uygulanır Mı?

Saç Maskesi Saç Diplerine Uygulanır Mı
Saç Maskesi Saç Diplerine Uygulanır Mı

Saç maskesi saç diplerine uygulanmadan, saç uçlarına, saç boylarına uygulanmaktadır. Saç diplerinize uygulayacağınız saç maskeleri yağlanma sorununu oluşturabilmektedir.

Saç maskeleri saçınızın orta uzunluklarına ve uçlarına odaklanarak, 30 saniye kadar aşağıya doğru hareketlerle saçınıza nazikçe uygulayacağınız masaj hareketleri ile yapacağınız saç bakım işlemidir.

 

Saç Tipine Uygun Maske Seçimi Nasıl Olmalıdır

Saç Tipine Uygun Maske Seçimi Nasıl Olmalıdır
Saç Tipine Uygun Maske Seçimi Nasıl Olmalıdır

Saç maskesi kullanımı saç tipinize göre değişiklik gösterebilmektedir. Günlük hayatınızda kullanacağınız saç kremleri saçınızı yumuşatır. Fakat saçlarınız yoğun işlem görmüşse  ve oldukça fazla yıpranmış ise; saç maskesi kullanımına geçilmesi gerekli demektir.

Yağlı saç yapısına sahipseniz; saçı ağırlaştırmayan saç maskelerini seçmeye çalışmalısınız. Kuru ve yıpranmış saçlara sahipseniz ise; nem takviyesi yapan onarıcı saç maskelerini seçmelisiniz. Boyalı saçlara sahipseniz ise; boyalı saçlara özel tasarlanmış saç maskelerini kullanmalısınız.

 

Adım Adım Saç Maskesi Kullanma

Adım Adım Saç Maskesi Kullanma
Adım Adım Saç Maskesi Kullanma
  • Saçının ihtiyacını belirle
  • Saçını yıkayarak temizle: Maskelerin ilk adımı, saçınızın tamamen temiz olduğundan ve maskenin temel bileşenlerini emmeye hazır olduğundan emin olmaktır. Saçın kötü durumda ise veya saçının özellikle kuru olduğunu hissediyorsan; maskeden önce her zamanki gibi saç kremi kullanabilirsin.
  • Mikrofiber bir saç havlusuyla veya pamuklu bir tişört ile saçındaki fazla suyu al: Daha iyi sonuçlar için maskeni ne kuru saça ne de ıslak saça uygulamalısın. Saç maskesini nemli saça uygulamalısın. Bu, bileşenlerin telin içine nüfuz etmesine yardımcı olacaktır.
  • Saçını bölümlendir: Saçının tüm bölümlerini maskenden faydalanmak oldukça önemlidir. Bu nedenle maskeni her bölüme tek tek uygulamadan önce, tokan varsa kullanmanı tavsiye ederiz.
  • Maskeyi uygula: Saç maskesini çok az bir miktar kullanmak yeterli olacaktır. Madeni para büyüklüğündeki saç maskesini saçın orta ve uçlarına sürerek işe başlıyoruz.
  • Saçını sıcak bir havluya veya tişörte sar: Bu yapılması gereken bir aşama değildir. Ancak yapılması durumunda maskeden alınacak sonuçları iyileştirebilmektedir.
  • Saçını ıslanmaya bırak
  • Saç maskesini saçınızda en az 5 dakika bekletin
  • Saçını iyice durula

 

Saç Maskesi Yaptıktan Sonra Şampuan Kullanılır Mı?

Saç Maskesi Yaptıktan Sonra Şampuan Kullanılır Mı
Saç Maskesi Yaptıktan Sonra Şampuan Kullanılır Mı

Saçlarınıza sürdüğünüz saç maskeleri bir süre saçınızda kalmalıdır. En az 5 dakika, en fazla ise 15-20 dakika kaldıktan sonra saçınızın iyice durulanması gerekir.

Ancak bu durulama işleminde bol bol su kullanılır, tekrar şampuanlamaya gerek yoktur. Durulama esnasında kullanılacak su ne soğuk ne de sıcak olmalı, ılık suyla durulama işlemi yapılmalıdır.

 

Saç Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır

Herkesin aklındaki soru şüphesiz saç maskeleri kaç günde bir yapılmalıdır? sorusudur. Saça derinlemesine bakım yapan ve yoğun konsantre içeren bu bakım ürünleri her gün kullanılmamaktadır. Haftada bir kullanım yeterli sonuç vermektedir. 7 günde bir saç maskesi kullanmak istenilen sonuçlara ulaşmada yardımcı olacaktır.

 

Saç Maskelerinin Saça Faydaları Nelerdir

Saç Maskelerinin Saça Faydaları Nelerdir
Saç Maskelerinin Saça Faydaları Nelerdir
  • Boya ve işlemden geçmiş saçları onarmaktadır.
  • Yüksek ısıya maruz kalmış saçlarda meydana gelen kırıkları onarmaktadır.
  • Saça ihtiyacı olan nem dengesini sağlamaktadır.
  • Saçı yumuşatır. Böylece saçlar daha kolay taranmaktadır.
  • Saçın daha hacimli ve daha sağlıklı gözükmesini sağlar.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu